Vuxna

Prinsen av Port de la Chapelle

Ett hållbart liv

Författare Naturskyddsföreningen, Johanna Stål

Land Sverige, Världen   januari 23, 2024  

I boken får du tips om hur du kan leva mer hållbart genom 365 korta texter om tips och råd för en mer hållbar vardag. Allt är indelat i olika kategorier och du kan läsa tipsen i ordning eller utifrån vad du brinner mest för. Meningen med boken är att ge dig ett mer hållbart perspektiv och inspirera dig till att göra små positiva ändringar. Det kan vara allt ifrån att byta tjänster med grannarna eller köra klädbytardagar. Texterna är lättlästa och en del punkter är lättare än andra att genomföra t.ex. ekonomiskt eller geografiskt. Får jag rekommendera en bok du ska läsa i år, är det denna.

Prinsen av Port de la Chapelle

Färskt vatten till blommorna

Författare Valérie Perrin

Land Frankrike   Oktober 2, 2023  

I "Färskt vatten till blommorna" får du följa Violette som är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Du får följa besökarnas olika berättelser samtidigt som du får ta del av Violettes historia. I boken möter du kärlek, drama, trauma och mycket mer. Varje kapitel inleds med titel som får dig att reflektera om både mindre och större frågor.

Prinsen av Port de la Chapelle

Trojanen

Författare Mats Ahlstedt

Land Sverige   September 30, 2023  

Efter ett bråk mellan Linnea och hennes pojkvän lägger han ut nakenbilder på henne. När hon ska konfrontera honom så knivhöggs han till döds av en okänd man. Detta ärendet får då Göteborgs polisen Ella Werner ta itu med. Men efter att Kristoffers spel hade blivit en världssuccé så mördades två nya unga män av en okänd man. I och med detta började Ella trappa upp gamet och förstår att morden har en koppling till spelet. Men när sanningarna börjar krypa fram blir Ella mer osäker, det var värre än vad hon trodde. I spelet döljer sig en trojan med stor potential till mer skada. Denna boken passar dig som gillar deckare som griper tag i dig från första sidan ända till slutet.

Prinsen av Port de la Chapelle

Isola

Författare Katrine Engberg

Land Danmark   September 30, 2023  

Ett lik har hittats i en koffert i centrala Köpenhamn. Du får följa Anette Werner som själv får i uppdrag att ta hand om hela utredningen. Hon tas till Bornholm där hon tar hjälp av sin gamla jobbarkompis Jeppe. De båda försöker lösa mordet, samtidigt är Esther, en pensionerad akademiker, också på Bornholm. Hon ska skriva om människoforskaren Margrethe Dybris. Historierna Esther läser om Margrethes liv ger nytt ljus på hela utredningen. Tillsammans med hjälp av Esther försöker Anette och Jeppe lösa mordet.  Denna boken är för dig som gillar deckare och verkligen gillar att grävas djupt in i historien. Denna boken är också bra för dig som har bra läsvana.

Prinsen av Port de la Chapelle

Där kräftorna sjunger

Författare Delia Owens

Land Usa, North Carolina, Barkley Cove   September 30, 2023  

Kya är ett övergivet barn som lever för sig själv ute i våtmarken och folket i staden har länge pratat illa om henne och behandlat henne dåligt. De har till och med ett smeknamn för henne, Täskflickan. Trots det finns det några få människor som faktiskt bryr sig om henne, men också några som påstår sig göra det och sedan sviker henne. En dag hittas en välkänd ung man i staden död ute i våtmarken och då blir Kya direkt åtalad för mord. Detta är en bok för dig som gillar mycket spänning och kärlek, men även att få följa huvudkaraktärens resa och utveckling.

Prinsen av Port de la Chapelle

Nattmannen

Författare Jørn Lier Horst

Land Sverige och Italien   September 30, 2023  

Det mest otänkbara har hänt i den lilla byn Larvik. William Wisting skulle få med om den mest brutala mordutredningen han varit med om i hans poliskarriär. Det var en ung flicka som hade blivit utsatt, hennes huvud hade satts på en påle mitt på torget. Hela Larvik blev skräckslagna. Timmarna bara gick, men de hittade ingen information om vem hon var.  Medierna försökte dra i alla trådar för att få den minsta lilla informationen om utredningen. Snart skulle ytligare ett mord tillkomma i utredningen som skulle ändra hela situationen. När de gräver djupare i utredningen börjar man inse att detta är allvarlig kriminalitet, det sträcker sig runt om i världen.